Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. . . Deutsche Telecom OTE

 

Οι Πολιτικοί Εκπρόσωποι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Οικονομίας και Μεταφορών και Επικοινωνιών, Λούκα Κατσέλη και Νίκος Σηφουνάκης με αφορμή την επιστολή που απέστειλε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Μακρίβι στην ελληνική κυβέρνηση για τη συμφωνία Ελληνικού Δημοσίου και Deutsche Telecom για τον OTE, προέβηκαν στην ακόλουθη δήλωση:

Η Κυβέρνηση Καραμανλή με τη διάτρητη και αδιαφανή συμφωνία εκχώρησης του ΟΤΕ στην DT άνοιξε τους «ασκούς του Αιόλου».
Πρώτο χτύπημα, η κατάργηση των δύο ισχυρών ασφαλιστικών δικλίδων (ελάχιστη συμμετοχή του Δημοσίου στο 33% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ [Ν. 2843/2000], και περιορισμός δικαιώματος ψήφου στο 5% για οποιονδήποτε άλλο μέτοχο του ΟΤΕ [Ν. 2257/1994]) που είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, οι οποίες θωράκιζαν τον έλεγχο του Δημοσίου στον ΟΤΕ χωρίς να έχουν αμφισβητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Δεύτερο χτύπημα, η απόφαση να εκχωρήσει τον ΟΤΕ σε έναν ξένο κρατικό πολυεθνικό όμιλο, με απώλεια του ελέγχου όλων των σημαντικών αποφάσεων και της διοίκησης, και μάλιστα χωρίς καμία διαπραγμάτευση για τη διασφάλιση του αναπτυξιακού και κοινωνικού ρόλου του ΟΤΕ.
Τρίτο χτύπημα, η πλήρης προχειρότητα και αδιαφάνεια με την οποία η Κυβέρνηση προχώρησε στην υπογραφή της συμφωνίας με την DT για την εκχώρηση του ΟΤΕ.  Με τις διαβεβαιώσεις της ότι δήθεν έχει διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον (δικαιώματα αρνησικυρίας στο Ελληνικό Δημόσιο, περιορισμοί στην πώληση μετοχών από τη DT, ρήτρα αλλαγής ελέγχου της DT) να καταρρίπτονται πλήρως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να αποδεικνύονται, όπως είχαμε προειδοποιήσει, προσχηματικές.
Η Κυβέρνηση γνώριζε ότι οι δήθεν εγγυήσεις υπέρ του δημοσίου συμφέροντος που είχε παρουσιάσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν θα είχαν κανένα απολύτως αντίκρισμα.
Αποδεικνύεται για ακόμη μια αφορά ότι παραπλάνησε τους Έλληνες πολίτες. Γι’ αυτό και είναι έκθετη και υπόλογη.  
Το ΠΑΣΟΚ όταν γίνει Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε νομική, οικονομική και πολιτική δυνατότητα, ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να επανακτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ, πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της εταιρείας και των εργαζομένων της.